Welkom in mijn praktijk, ik ben Liedewij

 

Wortels in de aarde

Al heel mijn leven scharrel ik door de natuur. Als kind was dat met een blokfluit in de bossen, later wandelde door het landschap in het buitenland en leerde daar over traditionele kruiden. Nu heb ik mijn eigen biologische moestuin en speciale plekjes voor wildplukken in de buurt van Breda. Ik droog kruiden en maak voeding in en hou van van mijn zelfgemaakte zuurkool (wist je dat je van rode kool roze zuurkool kunt maken!). Je kunt bij mij terecht voor je eigen moestuin tips, je kunt kruiden workshops volgen of misschien heb je een speciale thema met vrienden in gedachten over een lesje voeding. Ik gebruik fytotherapie (kruidengeneeskunde) als therapie in mijn parktijk en cliënten krijgen extra tips mee voor natuur-ehbo (handig op vakantie of met kinderen).

 

Voelen en aanvoelen

Jarenlang heb ik mij verdiept in spiritualiteit. Mijn man heeft sinds 2010 zijn eigen praktijk Mantra Shakti is sjamanisme en meditatie. Hij komt uit Nepal en samen met zijn tweelingbroer (een Saddhu die een huisje heeft op een bergtop in Nepal) hebben wij jarenlang spirituele opleidingen verzorgd en op festivals gestaan. Ik organiseerde mijn eigen festival en zou dat nog wel eens willen doen. Voelen en aanvoelen is onderdeel van mij helpt op het juiste pad te blijven. Te gaan inde richting die voor mij is weggelegd,. De bron van al mijn geluk en vreugde zit in de natuur. De creatie- en inspiratiekracht brnegt inzicht en heling . Er is altijd iets moois te vinden, een kwaliteit die je door je therapie brengt, ook in de meest donkere tijden. Die donkertes zijn nodig om tot nieuwe groei te komen...net als een zaadje in de donkere aarde wacht op het moment van ontkieming. Ik zie jou, ik voel jou. Bij mij vind je die rust en ruimte die nodig is om je ergens doorheen te ontwikkelen. De visie van de 4 natuurkwaliteiten en mijn achtergond in de antroposofie helpen hierbij.

 

Leren en ontwikkelen

De opleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut heb ik gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde (NAVN) (2018-2022, inclusief Medische Basis Kennis met Plato eisenCPION). NAVN is aangesloten bij: Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) e.a.. 

Als onderdeel van mij eerste studiejaar heb ik ook het vak Klassieke Homeopathie gevolgd. Als mede bestuurslid hebben wij de 5jarige natuurgeneeskundige opleiding doorgestart in Zaltbommen, waar zij nu nog steeds zit. Je kunt kennismaken met natuurgeneeskunde door je als proefpatiënt op te geven in het praktijk-leercentrum.
Daarnaast heb ik in meerder besturen geparticipeert, zoals een stichting voor goede doelen in Nepal tijdens de aanbevingsramp in 2015. Samen bouwen wij aan een
ecowijk die reeds vele heeft geïnspireerd, maar in Breda geen plekje vond om te landen. Onlangs heb ik, als één van de oprichtsers, het organisatorische stokje aan de groep buurtbewoners overgedragen van een super gaaf buurttuin project. In de wijk hebben wij samen met buurtbewoners en gemeente Breda een saai grasveld  omgetoverd tot een groene en kleurrijke tuin om doorheen te wandelen. Nu heb ik mijn eigen bio-moestuin, waar ik via socialmedica tips meegeef over zaaien & oogsten, geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Alles wat je aandacht geeft groeit!

 

Verder...

- NLP practitioner: 2023 Vrije Oogst opleidingen i.s.m. Cherub, Angelique de Graaff

- HBO Coaching: 2016 NCOI-opleidingsgroep

Daarnaast zijn er diverse relevante cursussen en bij/nascholing gevolgd in: 

- Bijnierenuitputting. Menopauze. Voetreflexologie. Kleurentherapie. Kruidentherapie. Antroposofie. Hechting en Hechtingsproblematieken. Natuurtherapie. Trasactionele Analyse. Human Design. Diverse spirituele en energetische cursussen. Speciale begeleiding bij hoge sensitiviteit.

 

Eigen praktijk

Tijdens mij opleiding ben ik gestart met mijn praktijk (2020). In mijn eigen praktijk kan ik al mijn verworvenheden van voorgaande studies en levenskennis samenbrengen tot iets heel speciaals. In mijn Natuurgeneeskundige therapie maak ik gebruik van geneeskrachtige kruiden en fytotherapie, Bachbloesemremedie, irisdiagnostiek, geïndividualiseerd voedingsadvies, therapeutische massage en het helende gesprek. Daarnaast geeft ik diverse vormen van creatieve- en bewegingstherapie in en mét de natuur.

 

Visie & Missie

Er is heel veel kennis bij mensen, dieren, planten en alles wat wij nog niet ontdekt hebben. Door iedereen die verzameld worden er opnieuw gebanden gemaakt, juist ook tussen disciplines. De natuur is altijd onze inspratiebron geweest, niet omdat zij er al was vóór ons en ook zal zijn ná ons...maar juist omdat vanuit de organische wanorde en onmogelijkheden nieuwe ontdekkingen worden gedaan die via creatie tot uiting worden gebracht en waarneembaar worden.

Mijn missie is om inzichten samen te laten komen die tot nieuwe vragen leiden en daarmee onze creatiekracht wordt aangesproken. Door gezondheid en ziekte uit te leggen via een voorbeeld van de natuur kan ik jou vertellen wat ik begrijpt. Ik hoop dat jij daardoor ook meer gebanden gaat ontdekken en tot creatie komt. Creatie van je eigen gezondheid.

Mijn visie daarop is mijn manier om die verbanden inzichtelijk te maken.

 

 

Joyti Natuurgeneeskunde

 

De naam Joyti komt uit het Sanskriet, een oude taal uit de Hindoestaanse cultuur. 

Een cultuur die ik met mijn huwelijk heb omarmd. 

Joyti betekent 'onsterfelijk licht',

licht dat staat voor het uitbreidende licht, licht in het donker, het beginsel,

de kiemkracht van een zaadje, de inspiratie die nooit op raakt. 

 

Het licht in jezelf.