Agenda Wandelingen

Ieder seizoen een wandeling in thema

 

2023

oktober: 8 Kruidenwandeling thema Herfst

 

2024

eind januari: verwacht Winter editie, we blijven op Sophia's Tuin

 

Kruidenwandeling Herfst

Afgelopen zondag was het heerlijk op de Tuin van Sophia’s. Om 10 uur kwamen we bijeen bij de picknickbankjes en hebben we heerlijke verse kruidenthee gedronken. Liedewij Giri vertelde over haar praktijk als Natuurgeneeskundig therapeut en over de herfst als seizoen in het jaarwiel. De wandeling startte al meteen vanaf het erf. In de kruidenwijzer waren de meest interessante planten terug te vinden op volgorde van de looproute. Sommige gingen over de herfst als aandeel in hun biodiversiteit, andere verklaarde waarom je ook hooikoorts kan hebben in het najaar. Het kleine blaadje van de Glechoma hederacea (Hondsdraf) hebben we geleerd te identificeren, die een hele fijne geneeskrachtige werking heeft op de bijholtes bij verkoudheid…en paste op die manier óók weer bij het gure herfstweer. We hebben de Teunisbloem geproefd, die bijzonder bloemig smaakt. De organen zijn natuurgeneeskundig voorbijgekomen en we hebben in een kring gestaan met een oefening  over het oogsten van onze eigen projecten, vriendschappen en initiatieven van het afgelopen jaar. Er zijn tal van gesprekjes geweest en nieuwe vriendschappen gelegd tussen gelijkgestemden.

 

Datum: 15 oktober 2023. wordt herhaald in 2024

Tijd: 13:00 - 17:00. inloop 12:30

Locatie: Sophia's Tuin, Seterseweg 7, 4903 RV  Oosterhout / Dorst www.sophiastuin.nl

Prijs: €70 incl. handige kruidengids met toepasbare vrouwenkruiden om zelf een thee (infuus) van te zetten.

Groep: min. 5 max 8 dames

Aanmelden: liedewij@joyti.nl of stuur mij een Whatsappje naar 0628216418

flyer

Winter editie, met vuur, soep en wichelroede lopen

voor het hele gezin

In de Winter editie van de Kruidenwandeling gaat het over de natuurkwaliteit Koud, het ingekeerde, introverte en de reflecterende kwaliteiten. We gaan d.m.v. wichelroede lopen op zoek naar de energie die de Aarde uitstraalt. Een krachtbron die er altijd is en waar alle planten in de lente opnieuw uit opgroeien. Ik leer je daarvoor de basis principes in een mini workshop. We blijven op Sophia's Tuin. Ondertussen zal de andere helft van de groep aan de slag gaan met soep maken op vuur met ingrediënten uit het seizoen en houtjes hakken. Holistisch kijken wij naar het hoeden en koesteren van het vuurtje in onszelf. Hierbij komen ook de tradities en jaarfeesten als zie van Maria Lichtmis en Imbolc voorbij, aangevuld met mijn natuurgeneeskundige visie.

Als je naar buiten gaat kom je in de natuur ook het seizoen en invloeden van het weer tegen. In de winter ervaren wij het introverte van het koude kale seizoen ook in onszelf. In deze kwaliteit ligt het zaadje verscholen waar dromen uit ontstaan. Hoe goed lukt het jou om tot die essentie terug te gaan, zonder al in de uitbundigheid van de uitvoering te komen?…de lente wacht en lonkt, maar zo ver is het nog niet. Welke delen van ons lichaam kunnen wel wat extra aandacht gebruiken? Welke geneeskrachtige kruiden zijn er en bij welke organen passen deze?

 

Ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen kinderen, je participeert als gezin (er is geen kinderopvang in die zin).

 

Datum: zondag 4 februari 2024

Tijd: 13:00 - 17:00 inloop 12:30

Kosten: €20 volwassenen €7 kinderen, incl wichelroede en Winterwijzer. de soep is potluck. 

Locatie: Sophia's Tuin Oosterhout/Dorst

Aanmelden: liedewij@joyti.nl of stuur mij een Whatsappje naar 0628216418

> meer informatie volgt

Ja! hier wil ik bij zijn en geef mij op via het contactformulier

Naam  
E-mail  
Waar wilt u aan meedoen?