Agenda Kruidenwandelingen

met o.a. eetbare planten uit het seizoen, uitleg over biodiverstiteit en wildplukken & kruidengids

2024

 

voorbij: Winter lezing thema 'pas op de plaats' en blik op de seizoenen

28 april: Lente thema 'ontkiem je potentie' met Wichelroedelopen* en verkorte kruidenwandeling

30 juni: Zomer thema 'in vuur en vlam' kruidenwandeling

oktober: Herfst thema 'de verzamelaar'

 

Programma informatie:

Tijd: 13:00 - 15:00 inloop 12:30

Locatie: Sophia's Tuin, Seterseweg 7, 4903 RV  Oosterhout / Dorst www.sophiastuin.nl

Prijs: €15 volwassenen incl. kruidenwijzer & kopje kruiden thee * €20, incl wichelroede

Groep: min. 7  max. 23

Aanmelden: liedewij@joyti.nl of stuur mij een Whatsappje naar 0628216418.

Wandelingen door de seizoenen heen

Van ouds her heeft de natuur om ons heen ons richting gegeven en gevoed. In de kruidenwandelingen gaan wij op zoek naar geneeskrachtige planten en waarvoor ze te gebruiken zijn. Hiervoor krijg je een kruidenwijzer mee. Om de overgang van seizoenen te markeren, zijn er vroeger tal van rituelen gevierd, zodat iedereen kon eren en zichzelf kon voorbereiden op het werk wat er te doen was. Door de culturen heen zijn er opvallende overeenkomsten te vinden die ik waardevol vind om met jullie te delen. De wandelingen zijn dan ook in thema en helpen je om terug in contact te komen met het circulaire van de natuur en het integreren van je eigen processen en levensfase.

 

Doe me en meld je aan via het onderstaande contactformulier

 

Lente 

De eerste zonnestralen lokken de sappen van de planten omhoog. De natuur mag dan nog half slapen, maar de aarde energie is bruisend! Nog niet alle geneeskrachtige en eetbare planten zijn boven de grond herkenbaar en dus vertel ik jullie over een ander geheim. Deze lente wandeling gaat over lopen in verbinding 'geheimen ontluiken'. We gaan op zoek naar de energie die onder onze voeten stroomt en waar alle planten met hun wortels intappen. Ik leer jullie de grondbeginselen van wichelroede lopen van aarde en water energie, met voor iedereen een eigen wichelroede om te oefenen én om mee naar huis te nemen. Daarnaast is er ook tijd voor de ontluikende natuur in en buiten jezelf. De verinnerlijking van de winter mag nu naar buiten gedragen worden. Kleine kiemen groeien met liefdevolle aandacht op tot vruchtdragende planten in de zomer. Doe mee en ontdek je plekje én je potentie met wichelroede lopen!

 

Aanvullende informatie programma:

Tip: neem zelf een notitieboekje mee waar je alles over wichelroede lopen van deze dag in kunt noteren

 

Wat is wichelroede lopen?

Aarde en Water energie opsporen. Een kracht vanuit de aarde die er altijd is en waar de planten in tappen om te groeien.

Je krijgt van mij twee koperen staafjes die een electrische geleiding tussen jou en het andere kunnen opvangen. Door de beide roedes ver genoeg uit elkaar te houden kun je de uistraling van energie uit de aarde waarnemen, je roedes zullen dan op die plek gaan bewegen. Op deze manier werd vroeger gezocht naar water in de grond en werd ook bepaald waar de stal voor de dieren moest komen. Tegenwoordig hebben we ook wel gehoord van pendelen of energie oproepen, maar dat is beslist niet wat ik met jullie ga doen. Dat heeft namelijk bepaalde vormen van energetische bescherming nodig en is een andere cursus. Op zoek naar aardenergie dus door te lopen in een gebied of bij je huis, wichelroede lopen! Zo kan het je inzicht geven in waar je in huis wél of niet je bed wilt hebben staan.

Voor verdieping en voldoende interesse, bied ik later een vervolgcusrsusdag aan.

 

Zomer 

Een actief programma 'in vuur en vlam', waarbij we in de natuur op zoek gaan naar geneeskrachtige kruiden en eetbare planten, aangevuld met het maken van een potje geneeskrachtige werking uit de natuur om mee naar huis te nemen. Wil je écht aan de slag met zalfjes maken en tincturen trekken, kijk dan ook op het uitgebreide programma van Lichaamsgerichte Verzorging bij Workshops

meer informatie volgt

 

Aanvulleden informatie programma:

Neem ruim voldoende water mee voor tijdens het lopen

 

Herfst

'De verzamelaar' als thema als het gaat over terugkijken naar een jaar zaaien en oogsten van je dromen, wensen en planten in je tuin. We gaan erop uit en zien wat de natuur ook in de herfst nog te bieden heeft. Met een geleide meditatie op locatie en aandacht en uitleg tussen het wandelen door.

meer informatie volgt

 

Winter lezing

Tijd voor 'pas op de plaats' in de koude maanden.  Ik vertel je over natuurgeneeskunde: wat het is en hoe je het kunt inzetten; visie op een holistische integratie; de organen en hun emoties; de natuurkwaliteiten en onze ziek- en gezondmakende beweging om voor jezelf te herkennen. 

 

Aanvullende informatie programma:

Deze lezing kan aangepast worden op de locatie en het publiek, zo ook de duur van de lezing.

Ja! hier wil ik bij zijn en geef mij op via het contactformulier

Naam  
E-mail  
Waar wilt u aan meedoen?