Therapie in de natuur gaat nét een stapje verder...

 

Door te bewegen kom je makkelijker in contact met je gevoelens in je lijf. Vooral voor kinderen is het heel erg fijn om een klusje of een ontdekking te doen in de natuur die past bij zijn/haar ontwikkelingsproces. 

 

In therapie in de natuur gebruik ik verschillende facetten van therapie. Deze sluiten aan op de natuurgeneeskundige anamnese die is afgenomen. Het is dus niet zomaar een wandeling of ravotten in het bos, maar wel degelijk therapie die op maat is gemaakt en past bij jouw krachten en gevoeligheden. 

 

Naast de behandelwijzen, zoals fytotherapie en Bachbloesemremedie, pas ik in de natuurtherapie kennis toe vanuit mijn jarenlange ervaring in de moestuin en plantgeneeskunde. In creatieve therapie komt mijn kennis als kunstenaar van pas. Met lichaamsgerichte therapie kunnen je voelen hoe het in jouw lichaam werkt. Er is altijd een vonkje verwondering op het moment dat je opeens ziet hoe bijzonder mooi en natuurlijk het proces is waarin je je bevindt. Bij therapie in de natuur leer je altijd wel iets bij.

 

Zo kan het snoeien van een struik inzicht geven in de ruimte die nodig is om door te groeien. Deze activiteit kan gekoppeld worden aan het maken van een visualisatie met creatieve- of speltherapie. Wij kunnen zaaien en oogsten in de moestuin, wichelroede lopen en aan de slag gaan met je eigen sensitiviteit op je omgeving. Daar komen opdrachten bij die je helpen om je eigen ruimte te bewaken. Ik maak dan wat uitstapjes naar hoe de natuur dit doet en laat je energetisch voelen hoe jij je beter af kan schermen. Ademhalingsoefeningen en handmassage, er kan zoveel meer naast een goed (coachings) gesprek. Ik neem materialen mee en wij maken gebruik van wat de natuur te bieden heeft. 

 

Wij kunnen wekelijks samenkomen of iedere maand afspreken. Daarnaast kun je mij altijd tussendoor contacten met vragen over stemmingswisselingen bij je kind, het verloop van ziek zijn en koorts, thuisremedies bij verkoudheid of het verzorgen van een schaafwond na het spelen. Zoekt jouw kind nabijheid, of is er juist verwijdering, machtsstrijd of verlies van een dierbare (dat kan ook een huisdier zijn). De kinderwereld is vaak nog magisch. De levensfasen vanuit de antroposofische visie geven hier hele fijne handvatten bij waar ik je mee kan helpen. Als ouder ben je vaak emotioneel erg betrokken bij je kind, wat jouw kind ook precies nodig heeft. Dus laat het dokteren dan gerust aan mij over. Hiervoor is uiteraard een anamnese nodig zodat ik rekening kan houden met de constitutie, dat ik als therapeut klachten en gedrag kan plaatsen bij gezondheid en ziekte en jou als ouder hier inzicht in kan geven. 

 

Ik ben ervan overtuigd dat als wij onze jeugd helpen gezonder te worden, dat de wereld dan een betere plek wordt. Niet zomaar, maar écht! Want heel veel chronische ziekten sluipen in onze jeugd naar binnen. Ziek worden gaat op met een proces van onbewust worden op gezondheid. Ziekte is een vorm van onbewust onbekwaam zijn in allerlei vormen die je maar kunt bedenken (holistisch). Een gezond mens zal ook beter zorgen voor de wereld om zich heen.

 

 

Lees meer over mij en mijn praktijk Joyti Natuurgeneeskunde om te zien of therapie in en mét de natuur bij jou en jouw gezin past. 

 

 

De natuur heeft het allemaal,
jij ook!