Welkom in mijn praktijk, ik ben Liedewij

 

Fijn om je op mijn website te ontvangen. Sinds 2020 voer ik mijn praktijk Joyti Natuurgeneeskunde. Omdat ik hier veel persoonlijke aandacht aan besteed, vreugde en liefde in het werk stop, vertelt Joyti ook veel over wie ik ben. Als je voor mij kiest als jouw therapeut dan is het fijn je om alvast een beeld te kunnen vormen, voorproeven als het ware. Door een zintuigelijke waarneming kun je bij jezelf ervaren of je met de ander een klik kan vinden. Voel je die nog niet, dan mag je mij ook kort bellen met je vraag. Zie je het wél zitten en voel je een 'yes'...lees dan verder of stuur mij een berichtje om een afpraak in te plannen. De weg naar genezing is jouw proces en daar help ik je enorm graag bij.

 

In mijn leven zijn er een aantal dingen die mij fascineren:

De scheppingskracht van de natuur, waaronder het menselijk lichaam, maar ook hoe gedetailleerd een bloem kan zijn. De samenwerking tussen een gezonde bodem in de natuur én de overeenkomsten van een gezonde voeding voor je darmen. Alles wat je voedt groeit. Én ik ben trots op onze twee dochters en mijn grote steun in het leven mijn man en zijn Nepalese spirituele inbreng in ons gezin.

 

Nadat hij zijn praktijk Mantra Shakti had opgezet, kon ik stoppen met mijn kantoorbaan en mij helemaal storten op mijn liefde voor de natuur en geneeskunde. Ik koos voor de meest pittige opleiding die ik kon vinden. Ik wilde de best mogelijke start maken en daarop mijn verdere kennis aansluiten. Zo kwam ik bij de NAVN terecht, die toen nog één geheel was met de opleiding Homeopathie in Velp, HVNA. Daar heb ik ook één jaar homeopathie gevolgd. Later is de NAVN doorgestart in Zaltbommel en ik ging mee.

 

Natuurgeneeskunde is een geaccrediteerd beroep. Deze 5-jarige HBO opleiding heb ik gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde (NAVN), inclusief medisch basiskennis, goed voor 240 EC's. Doordat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging en koepelorganisatie, jaarlijkse na-bijscholingen volg, wordt mijn therapie erkend en vergoed (als je aanvullend verzekerd bent). 

 

In mijn Natuurgeneeskundige therapie maak ik gebruik van geneeskrachtige kruiden en fytotherapie, Bachbloesemremedie, irisdiagnostiek, geïndividualiseerd voedingsadvies, therapeutische massage en het helende gesprek. Daarnaast geeft ik diverse vormen van creatieve- en bewegingstherapie in en mét de natuur. 

 

Mijn levenservaring en kennis uit eerdere opleidingen maken onherroepelijk deel uit van wie ik ben: van mijn beroep als therapeut, mijn achtergrond in de antroposofie, 4 natuurkwaliteiten, als coach, als kunstenaar, als moeder, door ontwikkelingswerk in het buitenland en door te reizen. 

Ik verdiepte mij in verschillende spirituele stromingen en richtte in 2007 samen met mijn man een praktijk en opleidingscentrum op voor spirituele geneeswijzen vanuit Nepalese traditie.

Als medebestuurslid maakte ik in 2019 deel uit van de doorstart van de Coöperatieve Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Zaltbommel.

In 2020 ging de eerste schep in de grond van de éérste openbare moestuin in Breda De Brabantse Keukentuin, die vandaag de dag nog steeds door buurtbewoners wordt voorgezet. Het concept hiervan kwam uit jarenlange participatie bij de ecowijk Brundtland, waar gemeenschap van de buitenruimte bijdraagt aan het je thuisvoelen op een plek.

Op de Buitenpraktijk in Teteringen, waar ik samenwerk met collega's voor ambulante jeughulpverlening, help ik om een landschap te ontwikkelen waarin therapie in en mét de natuur een extra dimensie krijgen. Van daaruit ontwikkel ik mij verder in Therapie in de Natuur

 

Als je ziet welke voordelen een natuurgeneeskundige benadering oplevert, wil je eigenlijk niet meer anders. In mijn eigen praktijk Joyti laat ik al mijn kennis samenkomen. Bij de ene cliënt sluit iets anders beter aan dan bij de andere. Door zo breed opgeleid te zijn met één heldere visie, is er voor iedereen áltijd een passende behandelwijze en dus ook voor jou. Ik hoop je te mogen verwelkomen. Neem een kijkje in mijn Agenda voor de aankomende lezingen, workshops of waar je mij laagdrempelig kunt ontmoeten op een beurs of festival. Volg mij op social media: Fb & Linkedin

 

 

 

Joyti Natuurgeneeskunde

 

De naam Joyti komt uit het Sanskriet, een oude taal uit de Hindoestaanse cultuur. 

Een cultuur die ik met mijn huwelijk heb omarmd. 

Joyti betekent 'onsterfelijk licht',

licht dat staat voor het uitbreidende licht, licht in het donker, het beginsel,

de kiemkracht van een zaadje, de inspiratie die nooit op raakt. 

Het licht in jezelf.