Verbeter je gezondheid, begin bij jezelf, 

op een natuurlijke en verantwoorde manier.

 

Wij zijn vatbaar voor ziektes als wij uit balans zijn.

Afvalstoffen in ons lichaam moeten op een natuurlijke manier uitgescheiden kunnen worden.

Lukt dit niet en verstoren zij onze balans, dan geeft dit klachten.

Als die onbalans blijft, dan kunnen klachten leiden tot ziekte.

Je wordt weer gezonder met natuurgeneeskunde; een therapie die bij je past!

 

Natuurgeneeskunde gaat (bijna) altijd over afvalstoffen.

Je kunt ze toxines noemen, vervuiling of belemmeringen. Zij komen voort uit reststoffen of rest-ervaringen, die het lichaam moet afvoeren. Lukt dit niet optimaal, dan geven die afvalstoffen onbalans in het lichaam en daar komt ziekte uit voort. De ziekte is een manifestaties van de manier waarop jouw lichaam geageert.

Jij bent dus niet de ziekte, de ziekte geeft inzage in waar je steun een andacht kunt gebruiken. Dit is bij iedereen uniek. Niemand is op dezelfde manier ziek. Omdat wij wél allemaal overeenkomstige anatomie hebben, zijn er bepaalde ziektebeelden die een diagnose worden genoemd. Dit maakt het praten over een ziektebeeld vaak makkelijker, maar denkt lang niet alles waar jij en hóe jij last ervaart.

 

Natuurgeneeskunde is gespecialiseerd in het achterhalen van die disbalans. Je hoeft niet te wachten tot een diagnose. Het is belangrijk om ook al aan de slag te gaan als er nog géén weefselschade is (pathologie). Jouw lichaam geeft precies aan wáár het hulp bij nodig heeft. Het is vaak door tijdsdruk en verwachtingen dat wij die signalen, zoals bijv. een opgezette buik of uitslag, niet opmerken of niet goed interpreteren. 

Is er wèl een diagnose en wordt er regulier behandeld, dan kan een natuurgeneekundige therapie bij Joyti hierop een aanvulling zijn. In dat geval kan er een (ondersteunende) behandeling worden opgezet in samenwerking met u e/o uw arts.

 

Jouw balans herstel je door een gezonde therapie die past bij jouw individualiteit. Ik stel een persoonlijk behandelplan op, waarbij afvalstoffen opgeruimd gaan worden en daarmee de klacht zal afnemen. 

 

Ziekte en afvalstoffen

Een ziekte zit niet los in je lichaam, het is een uiting van de situatie waarin je lichaam zich bevindt. Als je ziek wordt, uit dit zich vaak op die plekken die het meeste kwetsbaar zijn. Die kwetsbare plekken geven voor iedereen andere specifieke klachten. Iedereen is uniek in gezondheid en dus óók in ziek zijn en daar kijk ik als Natuurgeneeskundige in het bijzonder naar. Jouw sterke eigenschappen vertellen je óók hoe je weer beter kunt worden.

 

Afvalstoffen ontstaan in je lichaam bij onverwerkte emoties, zorgen en stress, door stoffen van buitenaf uit het milieu of van vervuilde (bespoten) voeding. Als de sterke organen niet in staat zijn alle afvalstoffen af te voeren, hopen deze zich in het lichaam op en kunnen na verloop van tijd voor klachten zorgen.

 

Hoe langer het lichaam in die staat van onbalans verkeert, hoe meer kans er is dat een kleine klacht later een vervelende chronische ziekte wordt. Vervuiling in het lichaam is dé voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Het weefsel kan daardoor kapot gaan, wat het ziekte proces  steeds chronischer maakt. Er lijken dan telkens symptomen bij te komen, die niet passen bij het ziektebeeld...maar eigenlijk vertellen zij precies wat er gaande is. 

 

Er zijn heel veel manieren waarop ieder lichaam zichzelf reinigt, zoals: poepen en plassen, maar ook huilen en boos zijn, zingen en bewegen en koorts maken. In de natuurgeneeskunde noemen wij dit 'uitscheiding'. De uitscheidingsorganen, die ons schoon houden zijn primair: het spijsverteringskanaal, de nieren, de longen en secundair: de huid en de geslachtsorganen. In een behandeling gaan wij aan de slag om afvalstoffen los te maken en uit te scheiden. 

 

Intensiteit van een behandeling 

Als het lichaam zodanig is verzwakt dat het zelf niet meer terug kan vechten, dan moet de genezing juist zacht zijn om de therapie te kunnen verdragen. Vaak zetten wij ons lichaam (fysiek) aan de slag door het mentaal of medicinaal hiertoe te dwingen. Als een behandeling daardoor teveel energie vraagt, kunnen er ongewenste klachten ontstaan. Als de therapie juist afgestemd is geeft deze géén bijverschijnselen. 

 

Om die energie weer aan te vullen heb je steun nodig. Dit kun je halen uit voedingfytotherapie, Bachbloesem & lichaamsgericht werk zoals massage. Probeer tekorten te voorkomen en put jezelf niet uit. In de therapeutische gesprekken leer je zicht te krijgen op je eigen krachten en zwaktes. Je leert oude patronen herkennen en valkuilen voorkomen. Je wordt autonomer en kunt beter omgaan met lasten en verantwoordelijkheden. Ze raken je minder en je kunt er effectiever mee omgaan.

 

Hoe? Dat zal voor iedereen anders zijn. Dit heeft te maken met je temperament, je vitaliteit en ook je gedrag. Gedrag komt voort uit emotionele lading of waarden die je aan iets toekent. Transactionele analyse, hechtingsproblematiekdrama-winnaarsdriehoek zijn allemaal communicatiemiddelen die verhelderen waar je vastloopt en ook hoe je er weer uit kunt komen. Het is niet goed of fout, de oplossing ligt dichtbij. Hoe sterker jij als persoon (holistisch) door de therapie wordt en hoe meer inzicht je krijgt, hoe makkelijker het gaat. Je wordt bewust en bekwaam. 

 

Natuurlijk Genezend Vermogen 

Alles en iedereen heeft een eigen voorraad waaruit je put om te genezen. Hoe gemakkelijk wij genezen, zegt iets over onze vitaliteit; oftewel ons genezend vermogen. Bij Joyti spreek ik graag van natuurlijk genezend vermogen om aan te geven dat het werkelijk van binnenuit komt, uit je eigen natuur.

Een lichaamscel kan zichzelf voeden in een gezonde omgeving. De Humoraal leer gaat uit van het schoner maken van de omgeving van organen en weefsels, zodat daarna de cellen genezen. Houden wij onze lichaamssappen gezond, zoals bloed en vocht, dan voorkomen wij ophoping van afvalstoffen. Op die manier kan er voldoende toevoer en afvoer plaatsvinden. Hoe gezonder jouw omgeving (holistisch) is, hoe gezonder jij kunt zijn.  

 

Wij zijn verbonden met de natuur. De natuur in ons èn buiten ons hebben een aantrekkingskracht op elkaar. Door jouw functioneren in je buiten- én binnenwereld te herontdekken werk je naar een nieuwe balans. Samen ruimen wij de oude trauma's (van afvalstoffen en herinneringen) op en maken de weg schoon voor nieuw en gelukkige indrukken die ons gaan voeden.

 

~In een gezonde vijver zwemmen gezonde vissen~

 

 

Natuurlijke producten 

In een natuurgeneeskundige therapie wordt gebruik gemaakt van producten uit de natuur. Dit kunnen geneeskrachtige planten zijn die op alchemistische wijze verwerkt zijn in een tinctuur of remedie. Joyti maakt gebruik van zoveel mogelijk biologische producten. Zij hebben de beste inhoudsstoffen, zijn natuurlijk opneembaar én natuurlijk afbreekbaar, ook voor jouw lichaam. Natuurvoeding gaat ook uit van streekgebonden niet verontreinigde producten.

 

 

 

Recensie

18-08-2021

"Via een kennis kwam ik in contact met Liedewij. Liedewij was voor haar studie natuurgeneeskunde op zoek naar een cliënt. Dit kwam voor mij op het juiste moment, omdat ik al jaren bezig was met het verbeteren van mijn gezondheid/kwaliteit van leven. Met haar ben ik de diepte ingegaan om tot de kern van mijn chronisch ziek zijn te komen. Met haar ondersteuning heb ik enorme stappen kunnen maken en is mijn gezondheid en mijn kwaliteit van leven enorm verbeterd. Ik heb veel oude ballast los kunnen laten. Ik heb de ondersteuning van Liedewij als zeer prettig ervaren. Ze heeft een warme, integere persoonlijkheid en kan zich goed afstemmen op de behoefte van haar cliënt. Ze denkt met je mee, werkt nauwkeurig en is erg kundig. Ik kan haar iedereen aanbevelen die ondersteuning bij zijn/haar gezondheid kan gebruiken. Haar hulp/therapie is praktisch, laagdrempelig/eenvoudig en zeer effectief. Ik ben erg verrast over de geneeskracht van kruiden. Voor mij is het de perfecte aanvulling geweest op het mentale/energetische werk wat ik zelf al had gedaan. Ik heb weer rust in mijn lichaam en voel me weer energiek en vol vertrouwen. Liedewij, bedankt voor de grote positieve verandering die je me hebt gebracht. Veel succes met je praktijk.  

Annet de Groot, 1973"