Natuurgeneeskunde gaat (bijna) altijd over afvalstoffen.

 

Je kunt ze toxines noemen, vervuiling of belemmeringen. Zij komen voort uit reststoffen of rest-ervaringen die het lichaam moet afvoeren.

Lukt dit niet optimaal, dan geven die afvalstoffen onbalans in het lichaam en daar komt ziekte uit voort.

Jouw balans herstel je door: gezonde therapie die past bij jouw individualiteit.

Ik stel voor jou een behandelplan op, waarbij afvalstoffen opgeruimd gaan worden en daarmee de klacht afneemt.

 

Als natuurgeneeskundige ondersteun ik de mens, ik behandel geen ziektes.
 

 

 

Natuurlijk Genezend Vermogen 

 

Alles en iedereen heeft een eigen voorraad van waaruit je put om te genezen. Hoe gemakkelijk wij genezen, zegt iets over onze vitaliteit; oftewel ons genezend vermogen. Bij Joyti spreek ik graag van natuurlijk genezend vermogen om aan te geven dat het werkelijk van binnenuit komt, uit je eigen natuur.

Wij zijn verbonden met de natuur; de natuur in ons en buiten ons hebben een aantrekkingskracht op elkaar. Door jouw functioneren in je buiten- én binnenwereld te herontdekken werk je naar een nieuwe balans. Samen ruimen wij de oude trauma's (van afvalstoffen en herinneringen) op en maken de weg schoon voor nieuwe gelukkige indrukken die ons leven kunnen gaan voeden.

 

Een lichaamscel kan zichzelf niet voeden in een vervuilde omgeving. De Humoraal leer gaat uit van het schoner maken van de omgeving van organen en weefsels, zodat daarna de cellen genezen kunnen worden. Als je naar het grotere geheel kijkt, dan zie je ook dan in een meer vervuilde omgeving meer klachten ontstaan. 

 

 

Ziekte en afvalstoffen

 

Een ziekte zit niet los in je lichaam, het is een uiting van de situatie waarin je lichaam zich bevindt. Als je ziek wordt, uit dit zich vaak op die plekken die het meeste kwetsbaar zijn. Die kwetsbare plekken geven voor iedereen specifieke klachten. Iedereen is uniek in gezondheid en dus óók in ziek zijn. Daar kijk ik als Natuurgeneeskundige in het bijzonder naar. Want jouw eigenschappen vertellen je ook hoe je weer beter kunt worden.

 

Afvalstoffen ontstaan in je lichaam; zoals bij onverwerkte emoties, zorgen en stress, door stoffen van buitenaf uit het milieu of van vervuilde (bespoten) voeding. Als de sterke organen niet in staat zijn alle afvalstoffen af te voeren, hopen deze zich in het lichaam op en kunnen over tijd voor klachten zorgen.

 

Hoe langer het lichaam in die staat van onbalans verkeert, hoe meer kans is dat een kleine klacht later een vervelende chronische ziekte wordt. Vervuiling in het lichaam is dé voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Het weefsel kan daar kapot gaan, wat het proces van een klacht/ziekte steeds chronischer maakt. Er lijken dat telkens symptomen bij te komen die niet passen bij het ziektebeeld...maar eigenlijk vertellen zij precies over wat er gaande is. 

 

Er zijn heel veel manieren waarop ieder levend wezen zichzelf reinigt; zoals poepen en plassen, maar ook huilen en boos zijn, zingen en bewegen en koorts. In de natuurgeneeskunde noemen wij dit uitscheiding. De uitscheidingsorganen die ons schoon houden zijn: primair het spijsverteringskanaal, de nieren, de longen, en secundair de huid en geslachtsorganen. In een behandeling gaan wij dan ook aan de slag om die uitscheiding los te maken en kwijt te raken. 

 

Holisme 

 

Holisme is een term die wordt gebruikt om alle aspecten van het leven onder één noemer te vatten; lichamelijk, mentaal, emotioneel, sociaal en je wereldbeeld (anderen noemen dit ook het spirituele niveau). Ziekte manifesteert zich niet alleen fysiek, ook emoties kunnen ons uiteindelijk ongezonder maken. Holisma gaat over dat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft. Als één aspect niet optimaal kan functioneren, kunnen andere aspecten uit je leven uit balans raken. Je kunt dus ook ziek worden als je emotioneel of sociaal echt niet lekker in je vel zit. De weg naar gezonder worden gebeurt uiteraard ook holistisch. In de therapie bekijk ik telkens in een vervolgconsult welk niveau het andere kan ondersteunen. Dit gaat in stapjes. Op die manier leer jij ook je eigen krachten en zwaktes kennen.

 

Intensiteit van een behandeling 

 

Als er gesproken wordt over de intensiteit van een therapie of behandeling dan noemen wij dit een prikkel. Als het lichaam zodanig is verzwakt dat het zelf niet meer terug kan vechten, dan moet de genezing juist zacht zijn om de therapie te kunnen verdragen. Hierbij is het holistische beeld heel belangrijk. Vaak zetten wij ons lichaam aan de slag door het mentaal hiertoe te dwingen. Alles wat je investeert kost energie. Om die energie weer aan te vullen heb je steun nodig, door fytotherapie, Bachbloesem, voeding, lichaamsgericht werk. Voorkom tekorten en put je jezelf niet uit.

 

Dit zal van iedereen anders zijn en heeft te maken met je temperament, je vitaliteit en ook je gedrag (drama-winnaarsdriehoek vanuit welke rol je een situatie benadert). Het is niet goed of fout, maar de oplossing is voor iedereen anders zijn. 

 

Natuurlijke producten 

 

In een natuurgeneeskundige therapie wordt gebruik gemaakt van producten uit de natuur. Dit kunnen geneeskrachtige planten zijn die op alchemistische wijze verwerkt zijn in een tinctuur of remedie. Joyti maakt gebruik van zoveel mogelijk biologische producten. Zij hebben de beste inhoudsstoffen, zijn natuurlijk opneembaar én natuurlijk afbreekbaar, ook voor jouw lichaam. Natuurvoeding gaat ook uit van streekgebonden niet verontreinigde producten, die organen en klachten extra kunnen ondersteunen.