Agenda Kind & Gezin

2024

4 februari: winteractiviteit, met vuur maken, wichelroede lopen en potluck soep koken op locatie Sophia's Tuin. We gaan niet wandelen. In de wintereditie gaan we juist op zoek naar dat wat wij dicht bij onszelf kunnen vinden. Als ouder blijf je uiteraard wél verantwoordelijk voor je gezin. Er is voor iedereen wat leuks te doen, er is alleen géén kinderopvang > lees meer bij Kruidenwandeling

 

eind lente: verwacht Workshop Kinder E.H.B.O. zelf maken, voor jonge kinderen v.a. 7 jaar die de natuur en plantjes écht interessant vinden.

Winter editie, met vuur, soep en wichelroede lopen

In de Winter editie van de Kruidenwandeling gaat het over de natuurkwaliteit Koud, het ingekeerde, introverte en de reflecterende kwaliteiten. We gaan d.m.v. wichelroede lopen op zoek naar de energie die de Aarde uitstraalt. Ik leer je daarvoor de basis principes. In essentie gaat het om het om beter te leren via je lichaam waar te nemen, uit je hoofd zakken naar jouw magnetische verbinding met de Aarde.  Ondertussen zal de andere helft van de groep aan de slag gaan met koken op houtvuur met alle ingrediënten die zijn meegebracht. Holistisch kijken wij naar het hoeden en koesteren van het vuurtje in onszelf. Hoe kun je je energie opladen en welke organen horen daarbij. Dit past bij het winterseizoen van het jaarwiel, waarin oude traditionele feesten, zoals Maria Lichtmis en Imbolc het licht bewaken in afwachting en verlangen naar een terugkerende lente.  Deze workshop is geschikt voor het hele gezin (met extra kinderactiviteiten). We blijven buiten op het terrein van Sophia's Tuin. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen kinderen.

 

Datum: zondag 4 februari 2024

Tijd: 13:00 - 17:00 inloop 12:30

Kosten: €20 volwassenen €7 kinderen, incl wichelroede (koper) en Winterwijzer. 

Locatie: Sophia's Tuin, bij Dorst

Aanmelden: liedewij@joyti.nl of stuur mij een Whatsappje naar 0628216418

Zelf meenemen: 1 stuks groente voor in de soep en 1 kaarsje in een glazen potje

> meer informatie volgt

Kinder ehbo zelf maken, voor kind mét ouder

In de natuur en met de natuur iets doen wordt steeds leuker. Kinderen krijgen steeds meer toegang tot de natuur en willen iets met planten doen. Om te eten of iets van te maken. Ook vind ik het super mooi om kinderen mee te geven dat zij op een andere manier naar de natuur leren kijken en daar gebruik van kunnen maken. Als ouders helpen wij deze nieuwe jonge generatie om zich open te stellen voor alternatieven en zelf op zoek te gaan in de wereld naar wat hen gezonder maken kan. De 'O' van ehbo gaat niet alleen over ongelukjes, maar ook over opvoeden. Plus natuurlijk leuke kinderweetjes, toverkruiden, wonderzalfjes en proefjes doen. Dat wordt een hele gezellige middag. Ik zorg voor allerlei matteriaal, die jij als ouder niet allemaal in huis kunt halen. De prijs van die materialen zit in de workshopsprijs...het is nog even wachten op de afspraken met de (buiten)locatie.

> Meer informatie volgt, maar je mag je al wél aanmelden dan zet ik jullie op de lijst van aanmeldingen die ik alreeds heb. Even wachten nog op weer wat mooi weer van de lente met planten die aan het groeien zijn.

Leeftijd: va. 7 jaar

Datum: zondag 19 november 

Tijd: 13:00 - 17:00 inloop 12:30

Kosten: 70,= incl. recepten gids en 'doe het zelfjes' uit eigen keuken.

Locatie: Sophia's Tuin, bij Dorst

Groep: max 10 kinderen (en hun ouder-s). 

> meer informatie volgt

 

 

E.H.B.O. doosje

Een houten kistje met zalf bij blauwe plekken, thee voor als je buikpijn hebt, een spray als prikweg, snoepjes van vlierbes en een geurpotje bij verkoudheid. Allemaal terug te lezen in een leuke bijsluiter met plaatsje en uitleg over de geneeskrachtige kruiden en ingrediënten. Ook leuk als workshop van 1,5 uur op een kinderfeestje.

Kinder Feestje 

Lekker keuken kokkerellen, met kruidjes en toverzalfjes aan de slag of leren hoe je met een kleine bijl houtjes voor het vuur hakt? 

Wat kan er allemaal en gaan we het doen = allemaal bespreekbaar

 

Ontwikkelen in en met de Natuur

& Natuurtherapie

Therapie in de natuur gaat verder dan een wandeling. Sensitiviteit en prikkelgevoeligheid hebben een diepere relatie in jouw kind als holistisch mens. Kinderen, en ook gevoelige mensen, laten juist via hun zintuigelijke kant veel zien van wat er binnen afspeelt. Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik verder dan gedrag door ook de organen te kijken en milde natuurlijke medicatie toe te passen.

Lees meer op deze speciale pagina: Leren Ontwikkelen in de Natuur

 

Ja! hier wil ik bij zijn en geef mij op via het contactformulier

Naam  
E-mail  
Waar wilt u aan meedoen?