Agenda Kind & Gezin

2024

9 juni: Workshop Kinder & Kruid zelf ehbo maken mét je vader of moeder erbij.

Voor jonge kinderen v.a. 7 jaar die de natuur en plantjes écht interessant vinden.

Workshop Kind & Kruid, zelf ehbo maken, voor kind mét ouder

Kinderen krijgen steeds meer toegang tot de natuur en willen iets met planten doen. Om te eten of iets van te maken. Als ouders helpen wij deze nieuwe jonge generatie om zich open te stellen voor alternatieven en zelf op zoek te gaan in de wereld naar wat hen gezonder maken kan, op een veilige manier. De 'O' van EHBO gaat niet alleen over ongelukjes, maar óók over opvoeden. Plus natuurlijk leuke kinderweetjes, toverkruiden, wonderzalfjes en proefjes doen. Dat wordt een hele gezellige middag. Ik zorg voor allerlei matteriaal, die jij als ouder niet allemaal in huis kunt halen. De prijs van die materialen zit in de workshopsprijs...het is nog even wachten op de afspraken met de (buiten)locatie.

> Je betaald per kind. Als ouder kom je gratis mee omdat het super leuk is sámen te doen en te begeleiden (idem bij een arangement voor kinderfeestje). Voor de ouder is er alleen géén extra materiaal om zelf iets samen te stellen. In het najaar komt er weer een Workshop voor volwassenen.

 

Leeftijd: va. 7 jaar

Datum: zondag 9 juni 2024

Tijd: 13:00 - 15:00 en daarna vuurtje stoken tot 16:00 voor wie wil

Kosten: 70,= 1ste kinde en 2de broer-zus 50,=

Inclusief klein e.h.b.o. doosje (+/- 10x10) met 1 pipet flesje + 1 spray flesje + 2 potjes & recepten gidsje.

Ieder kind maakt 4 recepten. Denk aan natuurlijke p'prik-weg', een 'val en stoot zalf', lippen balsem. Joyti zorgt voor verschillende recepten waar je uit kunt kiezen en alle verantwoorde kruiden daarbij . Daarnaast wordt er ook gezorgd voor etherische olie, emulsies, verschillende vet soorten, kook materiaal en warmtebronnen. Als ouder wil ik vragen of je meekomt en deze workshop samen met je kind te doen. De ouders komen natuurlijk gratis. Dat geeft extra veel plezier en een leuke tijd samen.

Locatie: Sophia's Tuin, bij Oosterhout/Dorst

Groep: min. 6 - max 12 kinderen 

E.H.B.O. doosje op een feestje

Een houten kistje met zalf bij blauwe plekken, thee voor als je buikpijn hebt, een spray als prikweg, snoepjes van vlierbes en een geurpotje bij verkoudheid. Allemaal terug te lezen in een leuke bijsluiter met plaatsje en uitleg over de geneeskrachtige kruiden en ingrediënten. Ook leuk als workshop van 1,5 uur op een kinderfeestje of mocht je bij Breda op een camping staan en iets leuks voor het hele gezin willen organiseren.

 

Leeftijd: va. 6 jaar

Begeleiding: per 3 kinderen 1 volwassene

Tijd: 1,5 uur

Kosten: hangt af van de inhoud van het kistje, welke producten vindt je kind leuk en hoeveel kinderen

Locatie: adres kind. Buiten Breda komen er extra reiskosten voor mij bij.

Groep: min. 5 - max 9 kinderen 

Kinder Feestje 

Lekker natuur-keuken kokkerellen, met kruidjes en toverzalfjes aan de slag of leren hoe je met een kleine bijl houtjes voor een vuur hakt? 

Wat kan er allemaal en gaan we het doen = allemaal bespreekbaar

 

Ontwikkelen in en met de Natuur & Natuurtherapie

Therapie in de natuur gaat verder dan een wandeling. Sensitiviteit en prikkelgevoeligheid hebben een diepere relatie in jouw kind als holistisch mens. Kinderen, en ook gevoelige mensen, laten juist via hun zintuigelijke kant veel zien van wat er binnen afspeelt. Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik verder dan gedrag door ook de organen te kijken en milde natuurlijke medicatie toe te passen.

Lees meer op deze speciale pagina: Leren Ontwikkelen in de Natuur

 

Ja! dit lijkt mij leuk en geef mij óf stel een vraag op via het contactformulier

Naam  
E-mail  
Waar wilt u aan meedoen?