Iriscopie

 

Inzicht in je persoonlijke processen

 

Hoe gaat het met je organen en waar ligt je kracht? 

Heb jij bijvoorbeeld een vraag over jouw verteringsproces in je darmen én op emotioneel sociaal vlak?

Dan kan het óók interessant zijn om meer te leren over hoe jij indrukken op een holistische manier verwerkt.

Bijvoorbeeld bij verkramping, problemen met vochtdoorstroom, afvalstoffen in de endocriene zone (hormonaal) of zure oprispingen in de maag?

 

 

 

Iriscopie is super leuk én interessant. Het is een soort kijkje achter de schermen hoe het met je gaat.

Met een kleine speciale camera maak ik een foto van je oog. Daarmee kan ik zicht krijgen op het verloop van de processen in je lichaam. Hierin zijn korte en lang lopende (chronische) processen van elkaar te onderscheiden. 

 

Iriscopie gaat over het verloop van processen die het oog weergeeft, niet over het zien van ziektes of een diagnoses hiervan. Door het proces te volgen kun je inzicht krijgen op wat zijn je sterke kanten zijn én waar jij ondersteuning kunt gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag met leefstijl of/en fytotherapie. Een jaar later kun je opnieuw een irisfoto laten maken en bekijken wat het jou heeft gebracht. Op die manier kun je werken naar gezondheid en zien of een therapie effectief verloopt.

 

Iriskaart

De iris is het blauwe of bruine gekleurde deel in je ogen, met in het midden de pupil. De opticiën kijkt via je pupil in je oog. In de iriscopie kijken wij naar de weergave van de aan de buitenkant zichtbare delen van het oog. Van zowel de vorm van de pupil, de iris zelf én ook het oogwit. Net als bij de voetreflexologie, is er over de jaren heen een iriskaart ontwikkeld. Er zijn verschillende stromingen binnen de iriscopie. Via mijn opleiding bij de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde, heb ik voornamelijk geleerd om het proces te interpreteren en deze te koppelen aan anatomische en fysiologische processen in het lichaam. Door een basis aanleg, en overerving van je voor-ouders, kan er inzicht verkregen worden in jouw type aanleg. Zoals de zenuwverbingingen lopen...'wired' vind ik een mooi Engels woord hiervoor. Daar bovenop komt hoe jij jouw leven gedragen hebt. Je kunt dus ergens aanleg toe hebben, maar dit hoeft niet altijd tot klachten te lijden. Er kunnen ook zwakke plekken zijn, waar je alléén last van hebt áls je kwetsbaar bent. Om hier inzicht te krijgen geeft je enorm veel kennis om andere kennis, leefstijl en therapieën in je leven te integreren. 

 

Herken jij ook de vraag bij jezelf dat mensen zeggen dat je ergens goed in bent, maar dat het jou toch nog niet gelukt is om dit te bereiken?

Hoe zet jij je kwaliteiten in (van Human design bijvoorbeeld) en wát heb jij nodig om de opname van je voeding te verbeteren?

 

 

 

Achtergrond

In het begin van de vorige eeuw werd er al onderzoek gedaan naar de iris als reflexzone van het lichaam. Je kunt het een beetje vergelijken met de reflexzones op voet, handen en oren die wij kennen van de Chinese geneeskunde. In de ogen liggen de organen niet zelf, alle weefsels worden door zenuwen (radiair lijntjes) weergeven als reflexzones. Via het ruggenmerg signaleren de zenuwen de conditie van het lichaam en reflecteren dit in de irissen. Het is dus een weergave van hoe het lichaam de processen verwerkt. Je kunt het lichaam zien als een soort kathalisator waarin alle processen holistisch verwerkt worden, dus ook emotioneel en mentaal. 

 

Kijkje in de spiegeltjes van je ziel

In een iriscopsult leg ik je in 1 uur uit wat ik zie en alles wat jij zelf wilt weten. Je krijgt een korte uitwerking thuisgestuurd aangevuld met Natuurgeneeskundige tips over voeding, verwerking en afvalstoffen, waar er spanning in je lichaam zit en zélfs hoe jij emotioneel je indrukken verwerkt. Dit helpt je je leefstijl aan te passen aan de behoefte die je lichaam heeft. Zo kun je je leven of de keuze voor een therapie beter vorm gaan geven.

 

Wil je éérst een keertje kennismaken, vind mij dan op een beurs of winkel met miniconsult voor iriscopie via mijn agenda.

Bij recensies verteld Kim over haar proces en laat zij het verschil zien van haar irisfoto's vóór de therapie en een jaar later.