Blog & Gezonde recepten

 

Kies een onderwerp of lees ze allemaal

 

 

Bellis Perennis, ons eigen oer Hollandse madeliefje is de Nederlandse arnica. Ik gebruikte haar in een zalf voor mijn moeder. Na haar operatie werd haar litteken verhard...ik kon het niet precies duiden, maar weet wel dat haar immuunsysteem erg verzwakt is. 'Het lijkt wel op psoriasis mam' zei ik. 'Nou,' zei mijn moeder, 'ik heb het ook weer op mijn elleboog'. En ze legde uit dat het in de familie zat, dat heb ik nooit geweten. 'Maar ze zeggen dat het irritatie van de operatie pleister is, of wondroos.' 'Tja, ik ben geen huidspecialist, maar ik vind het er verdacht veel op lijken...ook al is het geen plek waar men psoriasis verwacht' zei ik.

Vanuit mijn eerste jaar Homeopathie wad er ondertussen een belletje gaan rinkelen en dacht ik aan de stress die op het lichaam heeft gestaan met de operatie. Natuurgeneeskundig zie ik dat dat gebied (huid, maar ook bindweefsel en alle delen daaronder die opengesneden zijn geweest) het niet goed genezen kreeg. Dat daar wellicht afvalstoffen niet afgevoerd konden worden en nu via de huid naar buiten proberen te komen.

Arnica heelt ook het trauma op andere vlakken, niet alleen fysiek, zie een trauma op alle niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en sociaal). Dus deze madeliefjes waren voor mij essentieel.

Samen met andere ingrediënten die afgestemd zijn op haar conditie kwam daar deze fantastische groen gekleurde zalf uit. Wat is ze mooi.

'Moet ik deze zalf dan onder of over de hormoonzalf smeren' vroeg ze. Oei...die hormoonzalf toch, dacht ik stilletjes van binnen. Maar aan haar reguliere behandeling ga ik niet tornen, dus heb ik haar voorgesteld om de zalf op haar elleboog uit te proberen, of als ze het aandurfde het litteken voor de helft met zalf en andere helft met hormoon creme. Stiekem ben ik natuurlijk wel erg benieuwd. De vorig zalf die ik voor haar maakte, andere samenstelling voor andere huidklacht, hielp ook.

De dag erna appte mijn lieve moeder dat ze hem al 4x per dag had gesmeerd en het nu al zachter werd. Samen waren we blij. Stapje voor stapje komt er meer vertrouwen in natuurgeneeskunde, wat is dat fijn

 

 Nog meer interessante dingen

 

 

Uit Grootmoeders Kastje
Wikkel aanleggen