Hoe werkt een natuurgeneeskundige behandeling?

 

Natuurlijke genezingsmethoden gaan ervan uit dat alles invloed heeft op elkaar. Elke aanraking werkt door op alle aspecten van ons leven. Als de therapie juist afgestemd is geeft deze geen bijverschijnselen. Daarom heeft iedere behandelmethode een eigen specialiteit. 

 

Een belangrijke stap daarin is de regeneratie van de organen. De organen worden dan gevoed met de energie die zij nodig hebben. Een voorbeeld is dat de lever terug aan kan groeien en het nachtplassen kan stoppen, werkelijk waar.

Voeding, Lichaamsgericht werk, Fytotherapie, Bachbloesemremedie, Iriscopie

Fytotherapie 

 

Bij Fytotherapie worden geneeskrachtige planten, geëxtraheerd in alcohol of water, gebruikt. De geneeskracht zit in de samenstelling van de inhoudsstoffen van de kruiden en de samenstelling van het complex. De stoffen helpen het lichaam om te regenereren, afvalstoffen uit te scheiden en tekorten aan te vullen. Planten zijn door de eeuwen heen onze voeding geweest.

 

De kennis over geneeskrachtige planten is van oudsher doorgegeven, opgeschreven en wetenschappelijk onderzocht. De keuze en samenstelling van een tinctuur wordt gekozen op basis van een Natuurgeneeskundige anamnese. 

 

De tinctuur is op alcoholbasis en wordt besteld via de natuurapotheker. Sommige tincturen zijn ook mogelijk op waterbasis. 1 Flesje tinctuur is genoeg voor 6 weken.

 

 

Natuur-geneeskunde

 

In de tijd van Hippocrates was de overeenkomst tussen de ziekteverschijnselen en de oorzaak van de klacht een natuurlijke zaak. Bij natuurgeneeskunde gaan wij tijdens de therapie op zoek naar welke afvalstoffen het lichaam belasten en hoe deze kunnen worden uitgescheiden. Welke behandelwijze gaat helpen om jou weer sterker en weerbaarder te maken? Daarbij kijken wij naar het holistische beeld van de mens en zien een ziekte niet los van de situatie waarin die mens op dat moment zit. 

 

Bij Joyti werk ik volgens mijn visie op gezondheid. Daarbij horen verschillende kwaliteiten, temperamenten, het holistische beeld en hoe wij verbonden zijn in het leven.

 

Iriscopie

 

Iriscopie is super leuk en interessant. Het is een soort kijkje achter de schermen hoe het met je gaat. Met een kleine speciale camera maak ik een foto van je oog. Daarmee kan ik zicht krijgen op het verloop van de processen in je lichaam. Je krijgt Natuurgeneeskundige tips over voeding, verwerking en afvalstoffen, waar er spanning in je lichaam zit en zélfs hoe jij emotioneel je indrukken verwerkt. Dit helpt je je leefstijl aan te passen aan de behoefte die je lichaam heeft. Zo kun je je leven of de keuze voor een therapie beter vorm gaan geven.

Na bijvoorbeeld een jaar kun je met een nieuwe irisfoto zien wat er verbeterd is en hoe effectief de leefstijf of de therapie voor je was.

 

Ik maak een foto als diagnostisch middel. Een schriftelijke uitwerking van de iriscopie is ook mogelijk.

 

Soms sta ik op een beurs met mijn iriscopie camera en kun je bij mij terecht voor een introductie voor een kleine prijs. Aankondigingen zijn via Agenda of social media.

Voeding

 

Eten bepaalt voor een groot deel wat wij op een dag beschikbaar hebben voor ons lichaam. Voeding gaat ook over wat jouw lichaam precies nodig heeft bij een bepaalde (reguliere) diagnose om goed te kunnen blijven functioneren. Natuurvoeding is daarin de beste keus, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Jouw spijsvertering bepaalt hoe deze nutriënten wordt opgenomen. Daar komt de behoefte van voedingsstoffen per orgaan bij. Dit is voor iedereen anders en dat bekijk ik dus ook individueel. Een foto van je irissen gebruik ik hierbij voor extra inzage in het proces.

Bachbloesem

 

Dr. Bach ontwikkelde deze bloemen- remedie als therapie ter ondersteuning bij belemmerende emoties. Indrukken doen wij de hele dag op. Indrukken geven je energie of kosten juist energie. Als je anders reageert dan dat je normaal in een situatie zou doen, dan is Bachbloesem iets voor jou!

Denk aan kinderen in hun ontwikkelingsproces, maar ook aan ondersteuning bij het verwerken van een traumatische ervaring. Als emoties jouw groei en gezondheid belemmeren, dan helpt deze bloesemremedie om de scherpe randjes daar vanaf te halen. Hierdoor krijg je inzage in je gedrag en kun je tot ontplooiing komen van jou positieve kwaliteiten. 

Vraag naar een anamnese voor Bachbloesemtherapie.

 

De remedie is op waterbasis met enkele druppels alcohol ter preservatie.

1 Flesje is voldoende voor 3 weken.

Lichaamsgericht 

 

Ons lichaam toont ons veel meer dan we zouden vermoeden. Onze houding en ons gelaat vertellen iets over de capaciteit van ons lichaam om met het dagelijks leven om te gaan. Om ons lichaam weer de flexibiliteit te geven om expressies te uiten, helpen speciale massagegrepen om ruimte in te maken. Ik kijk daarbij naar bindweefsel en reflexzone.

 

Deze massage is bedoeld als therapie bij lichamelijke klachten, maar werkt (holistisch) ook op de emoties door.

In ons lichaam wonen wij als het ware, zij is ons huis, in je lichaam kun je thuiskomen.

Natuur Therapie

 

De natuur helpt ontspannen, waardoor wij makkelijker in contact komen met onze emoties. Diepe inzichten kunnen worden bereikt door goede therapeutische begeleiding. Zo kan het snoeien van een struik inzicht geven in een persoonlijk groeiproces.

Therapie in de natuur is gebaseerd op de natuurgeneeskundige anamnese, aangevuld met een passende behandelwijze. Voor de therapie is dit essentieël, omdat er naast cognitieve therapie (het gesprek) en lichaamsgericht bezig zijn óók de regeneratie van lichaam en de ziel worden ondersteund. Hierdoor komt er zicht op het ziektebeeld dat het gedrag beïnvloedt. De therapie gaat hier dan vervolgens holistisch op in.

 

Natuur therapie wordt met name als heel prettig ervaren door gevoelige volwassenen en kinderen.  

> lees verder over Therapie in de Natuur

Anamnese

 

Een anamnese is een vraaggesprek, waarin de klacht en andere belemmerende factoren worden onderzocht. In de anamnese kom je de woorden 'hulpvraag' en 'hoofdklacht' tegen. De hulpvraag gaat over waar je hulp bij wilt. De hoofdklacht is vaak iets waar je pijn of ongemak aan hebt. De hulpvraag en de klacht kunnen met elkaar verbonden zijn.

Daarnaast wordt kort de ziektegeschiedenis en het functioneren van organen en weefsels van top tot teen uitgevraagd. Uit dit alles komt een natuurgeneeskundige diagnose voort. Op basis daarvan stel ik een behandelplan op. Ik stuur je mijn behandelvoorstel toe. Pas als je daarmee akkoord gaat wordt de therapie gestart. Dan zal ik een recept voor fytotinctuur samenstellen, die je daarna van de apotheker thuis krijgt toegestuurd. Bachbloesem-remedie stel ik zelf samen evenals een voedingsplan of een plan voor lichaamsgerichte therapie met oefeningen voor thuis.

 

Anamnese Natuurgeneeskundig + behandelvoorstel + fytotherapie tinctuur

Anamnese Bachbloesemtherapie + behandelvoorstel + Bachbloesemremedie

Anamnese Voeding + behandelvoorstel + plan voedingsadviezen 

Anamnese Natuurgeneeskundig + behandelvoorstel + lichaamsgericht werk

Anamnese Iriscopie + uitwerking met leefstijladvies en voedingstips

 

Bij een anamnese maak ik altijd een irisfoto voor mijn eigen natuurgeneeskundige diagnose. 

De anamnese duurt langer dan een vervolgconsult, plus een uitwerking van één van de bovenstaande opties en kost daarom meer. 

Tarieven vindt u op mijn pagina Praktijkinformatie.

 

In het vervolgconsult gaan wij dieper in op het verloop van de therapie en kunnen andere behandelwijzen er evt. aan toegevoegd worden.

 

Vervolgconsult

 

Een vervolgconsult is nodig om de werking van de therapie te onderzoeken en te begeleiden. In dit gesprek hebben wij het over hoe het de afgelopen weken is gegaan, welke vragen er leven en hoe de therapie wordt vervolgd. Indien nodig kan dit ook online.

Het eerste vervolgconsult is ongeveer 3 weken na de start van de therapie. Later in het traject wordt de periode tussen de consulten steeds langer en in onderling overleg afgestemd. Tussentijds kunt u ook contact opnemen met korte vragen en krijgt u tips om weer vooruit te kunnen. 

Wilt u een aanvullende therapie of behandelwijze naast uw anamnese, dan komen daar extra kosten bij.

Tarieven vindt u op de pagina Praktijkinformatie.

 

U kunt jaarlijks terugkomen voor een Irisdiagnose en op basis daarvan uw voortgang te bespreken. Oók als u een andere therapie volgt, gaat beginnen met intensief sporten of uw leven over een andere boeg gooit. Door iris foto's te vergelijken krijgt u zicht op het verloop hiervan. 

 

 

 

 

Recensie

2022 "Fijne ervaring, Liedewij luistert echt naar je en kijkt verder dan enkel naar het 'probleem', zodat je echt tot de kern komt."