Hoe werkt een natuurgeneeskundige behandeling?

 

Natuurlijke genezingsmethoden gaan ervan uit dat alles invloed heeft op elkaar. Elke aanraking werkt door op alle aspecten van ons leven (holistisch). Daarom is therapie afgestemd op de persoon zo belangrijk. Als de therapie juist afgestemd is geeft deze geen bijverschijnselen. Bijverschijnselen geven de belasting van een behandeling of een medicijn op het lichaam weer. Er ontstaat onbalans en klachten komen naar boven. Daarom heeft iedere behandel methode een eigen specialiteit. 

 

Een belangrijke stap is regenereren van de organen. Daarbij worden organen gevoed met de energie die zij nodig hebben om te helen. De lever kan terug aangroeien en plassen in de nacht kan stoppen, werkelijk waar.

Lees hieronder de verschillende behandelwijzen:

Voeding, Lichaamsgericht werk, Fytotherapie, Bachbloesemremedie, Iriscopie

Anamnese

 

Een anamnese is een vraaggesprek, waarin de klacht en andere belemmerende factoren worden onderzocht. De hulpvraag en aangrenzende factoren, worden uitgebreid besproken en op doorgevraagd. Hier komt een natuurgeneeskundige diagnose uit voort.

De eerste sessie duurt iets langer. In het vervolgconsult gaan wij dieper in op het verloop van de therapie. Daarbij kunnen telkens nieuwe aspecten naar boven komen die ook aandacht nodig hebben. Je kunt dit vergelijken met een ui, waarbij bij het afschillen telkens nieuwe informatie zichtbaar wordt.

Je komt steeds dieper tot jouw kern.

Natuur-

geneeskunde

 

In de tijd van Hippocrates was de overeenkomst tussen de ziekteverschijnselen en de oorzaak van de klacht een natuurlijke zaak. Bij natuurgeneeskunde gaan wij in een genezingsproces op zoek naar welke afvalstoffen het lichaam belasten (Humoraal leer), hoe deze kunnen worden uitgescheiden en hoe het lichaam weer sterker gemaakt kan worden door het met behandeltechnieken te regenereren. Daarbij kijken wij naar het holistische beeld van de mens en zien een ziekte niet los van de situatie waarin men op dat moment zit. 

 

Iriscopie

 

Iriscopie is super leuk en interessant. Het is een soort kijkje achter de schermen hoe het met je gaat. Met een kleine speciale camera maak ik een foto van je oog. Je krijgt Natuurgeneeskundige tips over voeding, verwerking en afvalstoffen, waar er spanning in je lichaam zit en zélfs hoe jij emotioneel je indrukken verwerkt. Dit helpt je je leefstijl aan te passen aan de behoefte die je lichaam nodig heeft. Zo kun je je leven, of de keuze voor een therapie, beter vorm gaan geven. Na bijvoorbeeld een jaar kun je met een nieuwe irisfoto zien wat er verbeterd is en hoe effectief de therapie of de leefstijl verloopt.

Voeding

 

Eten bepaald voor een groot deel wat wij op een dag beschikbaar hebben voor ons lichaam. Voeding gaat ook over wat jouw lichaam precies nodig heeft bij een bepaalde (reguliere) diagnose om goed te kunnen blijven functioneren. Natuurvoeding is daarin de beste keus, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Jouw spijsvertering bepaald hoe deze wordt opgenomen. Daar komt de behoefte van voedingsstoffen per orgaan bij. Dit is voor iedereen anders en bekijk ik dus ook individueel. Een foto van je irissen gebruik ik hierbij als diagnostisch middel.

Fytotherapie 

 

Fytotherapie zijn geneeskrachtige planten geëxtraheerd in alcohol of water. De geneeskracht zit in de samenstelling van de inhoudsstoffen van de kruiden en de samenstelling van het complex. De nutriënten ondersteunen het lichaam om te regenereren, afvalstoffen uit te scheiden en tekorten aan te vullen. Planten zijn door de eeuwen heen onze voeding geweest.

De kennis over geneeskrachtige planten is van oudsher doorgegeven, opgeschreven en wetenschappelijk onderzocht. De keuze en samenstelling van een tinctuur is op basis van een anamnese. De tinctuur wordt besteld bij de natuurapotheker en is biologisch.

Lichaamsgericht 

 

Ons lichaam toont ons veel meer dan we zouden verwachten. Onze houding en ons gelaat vertellen over de capaciteit van het lichaam om met het dagelijks leven om te gaan. Om ons lichaam weer de flexibiliteit aan expressie te geven, helpen speciale massagegrepen om hier weer ruimte in te krijgen. Ik kijk daarbij ook naar bindweefsel en reflexzone.

Deze massage is bedoeld als therapie bij lichamelijke klachten, maar werken ook op de emoties door.

In ons lichaam wonen wij als het ware, zij is ons huis, in je lichaam kun je thuis-komen.

Bachbloesem

 

Dr. Bach ontwikkelde deze bloemen remedie als therapie ter ondersteuning bij emoties. Indrukken doen wij de hele dag op, daar krijg je energie van of vragen juist teveel van je, waardoor je anders reageert dan dat je in een andere situatie zou doen.

Denk aan kinderen in hun ontwikkelingsproces, maar ook in ondersteuning bij het verwerken van een traumatische ervaring. Als emoties jouw groei en gezondheid belemmeren, dan helpt deze bloesemremedie om de scherpe randjes daar vanaf te halen, waardoor je inzage krijgt en tot de ontplooiing van je positieve kwaliteiten kunt komen. De remedie is op waterbasis.

Natuurkwaliteit

 

De 4 natuurkwaliteiten zijn een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Het is een ritme wat in de natuur terugkomt; in de vier seizoenen die wij hier in Nederland hebben; van jeugd tot ouderdom; de thema's die je gedurende je leven doorloopt, de elementen die ons voeden; en de temperamenten waaruit wij zijn opgebouwd. Alles heeft een ritme en is in beweging. Door jouw autonomie weer terug te vinden kun je zelf leiding nemen in je eigen leven en aansluiten op je eigen natuurlijk genezend vermogen. lees meer

Biodiversiteit 

 

Onze wereld bestaat uit verschillen. In die individuele stukken vind je karakters, eigenschappen van de natuur of een persoon. In de ruimte waar wij elkaar ontmoeten vindt een verbinding plaats, een soort menging. Hierin ga je op zoek naar waar je op elkaar kunt aansluiten. Is de ene grens zwakker dan de andere, dan wordt daar overheen gegaan.

Het doel van die les is om je te realiseren waar jouw bijdragen aan de ontwikkeling van de ander ligt en dat de ander ook op jouw invloed kan hebben. De uitwisseling in energie brengt ons samen meer in balans. Wij hebben die biodiversiteit nodig om gezond en veelzijdig te blijven. Hierdoor kunnen wij juist onze potentie laten zien.