Mei 2023

Workshop voor de Vrouw over de Menopauze pre- & post-

door Liedewij Giri Joyti Natuurgeneeskunde

 

 

 

 

Programma:

 

In deze vrouwenworkshop komen veel verschillende facetten aan bod: een stukje theorie in de vorm van een korte lezing; vrouwenkruiden proeven en herkennen; lichaamsgerichte verdieping en beweging; buitenlucht; vragen stellen en kletsen. 

 

Deze workshop biedt inzicht in de bijzondere veranderingen in jouw lichaam rond de menopauze en de tijd daarna. De workshop is compleet, toegankelijk en niet te zwaar. Het programma biedt een mooie cadans tussen de verschillende (holistische) facetten van het vloeien en niet meer vloeien, vóór (pre) en nà (post) de menopauze.

 

Net als de lemniscaat. In de middelste fase van je leven (zoals een moeder met jonge kinderen) stel jij je meer beschikbaar op naar de  buitenwereld, je werkt naar iets toe (het voeden van je gezin). Na deze fase komt er een tijd van jezelf voeden, de beweging mag naar binnen gaan. Vanuit jouw binnenwereld zal de spiraal weer naar buiten bewegen om jouw kennis in de wereld neer te zetten. Je hoeft niet meer na te jagen, je stelt beschikbaar wat je òver hebt. Persoonlijke ontwikkeling kan dan vanuit een hele andere energie ontstaan. De menopauze heeft vaak een lange aanloopfase, met veel tijd en kansen om hierin te groeien. Jouw lichaam doet meer voor je dan je kan vermoeden. Help jezelf te bereiken wat je in je hebt. 

 

Ik neem je mee van de inwendige mens tot de uitwendige. Soms komen er herkenbare, pijnlijke situaties ter sprake of maak ik een uitstapje naar het spirituele. Op andere momenten verdiepen we ons kort in geneeskunde en in ons lichaam (anatomie en hormonen) om jezelf er daarna weer uit te kunnen bevrijden door beweging. In de syllabus (hand-out) krijg je een beknopte samenvatting van de workshop plus een fantastische kruidenlijst en hun werking mee. Een aantal van die kruiden gaan wij ook onderzoeken en proeven. En dit allemaal op het schitterende landgoed met paardenweides, bos, moestuin, bloementuin en een keurig verzorgde binnenruimte.

 

Wil jij graag meer weten over jouw vrouwelijke transitie en in verbinding komen met je eigen scheppingskracht? Dan is deze middag helemaal voor jou. Het is fijn om zicht te krijgen op het hele proces; als je nog vóór de menopauze staat of als je er al doorheen bent en jouw kennis wilt overdragen aan je dochters. Het is zo verhelderend én heel belangrijk om jezelf te blijven ondersteunen met de juiste voeding voor lichaam en geest. Ik nodig jullie allemaal uit, stel je vragen, leer, leef, beleef, stap in de binnenruimte van Joyti en doe mee! 

 

 

Datum: zaterdag 3 juni 2023

Locatie: Landgoed de Meerberg, Buitenpraktijk Bosleven. Teteringen bij Breda, adres beschrijving krijg je toegestuurd.

Kosten: €70 (je bent in goede handen bij een echte natuurgeneeskundige therapeut). Wil je een factuur, laat het even weten.

Groep: min. 5, max. 15 dames

 

12:00-13:00 Samen lunchen*

13:00 Inloop

13:15 Start en Welkom

 

Inhoud van de workshop met pauzes tussendoor:

- de fasen in het leven van de vrouw en hoe je daar op aan kunt sluiten
- de werking van organen en hormonen
- waar komen bijverschijnselen vandaan en wat kun je doen
- geneeskrachtige planten en kruiden herkennen, plukken en bewaren
- jouw bekkengebied in beweging.

+ Je krijgt een syllabus vol met kennis en nog iets leuks mee naar huis

+ We zitten op een ongelooflijk fantastische locatie met binnen en buitenruimte

 

Afsluiting rond 17:00

 

* Wil je vroeg aanvliegen en alvast landen en kennismaken? Dan is de lunch iets voor jou!

Potluck: neem mee wat je zelf lekker vindt, wat je wilt delen én genoeg is voor 1 persoon.

Juli 2023

Half uurtje Iriscopie

Hoe verloopt jouw verteringsproces en waar kun jij wel wat extra steun bij gebruiken?

Laat je inspireren en kom naar De Maretak in Breda

 

 

 

 

 

Programma:

 

Vlak bij het bruisende centrum van Breda vind je een knus en gezellig winkeltje. De Marektak is een oase van rust met edelstenen en esotherie. Op bijna iedere zaterdag kun je hier terecht voor een korte sessie of ervaring in een apart kamertje boven de winkel. Hun agenda (per maand) vind je via deze link.

 

Op 25 juli ben ik hier te vinden met iriscopie of irisdiagnose. Ik maak een foto van beide ogen en vertel wat jouw irissen laten zien over het verloop van processen in jouw lichaam. Als natuurgeneeskundige kijk ik hier uiteraard holistisch naar. Je krijgt tips mee over leeftsijl en voeding. Als je je emailadres achterlaat stuur ik de foto ook nog naar je toe. Stel dat je na een jaar nog eens een foto laat maken, dan kun je de verschillen zien wat jouw leefstijl of therapie je heeft gebracht.

 

Op een beurs of in een winkel/centrum geef ik een verkorte versie van een iriscopie consult zoals ik die geef in mijn praktijk. Op die manier kun je even kennismaken en nét die aandachtspuntjes eruithalen waar je zelf verder mee kunt. Dit doe ik voor een klein prijsje en is zo voor iedereen toegankelijk. 

 

Je moet je wél even aanmelden bij De Maretak. Zij houden de planning met tijden voor mij bij.

Zonder afsrpaak kan ik niet garanderen dat er een tijdslot voor jou beschikbaar is!

 

  

Datum: zaterdag 15 juli 2023

Locatie: De Maretak, van Goorstraat 1, 4811HH Breda (betaald parkeren, het is in de binnenstad)

Kosten: €12,50

Duur: 20 minuten 

Aanmelden: https://maretak-nieuwetijdswinkel.nl/contact/ (t) 076 515 5646 (e) info@maretak-nieuwetijdswinkel.nl

 

Draag je lenzen? Je krijgt een betere foto als je die uit kunt doen, of zet een bril op.

 

Heb je specifieke vragen over je gezondheid? Dan verdiepen we ons kort in dit thema.