Agenda overzicht

2024

Al deze activiteiten zijn persoonlijk én op een super fijne locatie. Op die manier kan ik alle vragen die in je opkomen meteen beantwoorden en vanuit therapeutisch inzicht inspelen op de situatie. Dat vind ik echt een meerwaarde en die geef ik graag aan jou mee.

 

9 maart: Iriscopie miniconsult 

14 april: Festival Groenfestival Breda (Stad in een Park) op kinderboederij Wolfslaar.

> Je vind mij in mijn kraam

> Je kunt inschrijven voor 2x mini wandeling wildplukken 

> & ik geef een lezing over overeenkomsten tussen je (toekomstige) moestuin en je darmen 

= Wil je méér weten over je persoonlijke gezondheid, maak dan een afspraak voor een consult. op de markt is hier geen ruimte voor.

28 april: Kruidenwandeling & Wichelroede lopen thema lente (max. 20 deelnemers)

2 juni: Workshop Cyclus van de Vrouw (max 8 deelnemers)

9 juni: Workshop Kind & Kruid zelf ehbo zelf maken (kind + ouder, kinderen va 7jr. max 12 kinderen)

29 juni: Iriscopie miniconsult (aanmelden via de winkel)

30 juni: Kruidenwandeling thema zomer (max. 20 deelnemers)

najaar: verwacht Iriscopie (aanmelden via winkel)

najaar: verwacht Kruidenwandeling herfst (max. 20 deelnemers)

10 november: verwacht Beurs (Zwijndrecht gratis entré, parekeren in de wijk)

 

Welke eetbare en geneeskrachtige planten kun je vinden in het seizoen?  Ik neem je mee in de wereld van natuur- en kruidengeneeskunde en vertel vanuit een breedt perspectief over het seizoen, rituelen en wijsheden in het ritme van het jaar. Welke thema's kun je daarin voor jezelf herkenen, je organen, emoties en welk deel van de plant je gebruikt daarbij. In de zomer is er meer expressie, in de winter maken we pas op de plaats om het vuur in onszelf brandende te houden. Lees per jaargetijde het programma. Een kruidenwijzer met seizoensinfo is inbegrepen in de prijs. De wintereditie is óók leuk voor kinderen.

Met een workshop neem ik je iets meer mee de diepte in op een bepaald thema. Er is ruimte voor je eigen vragen stellen of klachten waar je graag meer inzage of praktische tips bij wilt hebben. De workshop is interactief in een veilige setting én ik zorg dat alle niveau's van een holistische kijk op het onderwerp aan bod komen. Zo neem ik je mee in de inzichten van mijn visie op ziekte en gezondheid, is er ruimte voor emotie, een stukje theorie, beweging, voeding en kruiden. Een workshop kan gaan over de cyclus van de vrouw, een verwendag met zalven en compressen leren maken en aanleggen óf had je zelf iets in gedachte en wil je met je team of vriendinnen gaan koken? 

Wil jij als ouder je kinderen kennis laten maken met gezonde natuurlijke en verantwoorde weetjes, dan maak je mij helemaal blij! In een gezin kan kennis en ervaringen op een veilige manier gebed worden. Ga samen koken op een vuurtje, waarbij ik je leer om veilig houtjes te hakken of een kinder workshop kruiden en zalfjes maken. Maak een ehbo kistje tijdens een kinderfeestje of voor op vakantie.

 

Een miniconsult iriscopie kan ook fijn zijn voor een ouder om inzicht te krijgen in de prikkelgevoeligheid van je kind. Leeftijd maakt niet uit, als je kindje de ogen stil en open kan houden, zodat ik een foto van heel dichtbij kan maken, is nét even belangrijk voor een scherpe foto. Uit iedere foto is wel wát informatie te halen. Ik kijk hierbij ook naar constitutionele aanleg.

Wil je even kennismaken met één van mijn behandelwijzen, dan kom je mij tegen op een Festival, in een Winkel of op een Beurs met een korte introductie. Bijvoorbeeld iriscopie van 20/30 minuten, waarin ik je vertel over het verloop van de processen in je  lichaam en hoe je hier mee om kunt gaan. Het kan ook een mini workshop zalven maken zijn of een lezeing over de kringloop van het jaar met een natuurgeneeskundige visie daarbij.

Aanmelden is vrijwel altijd via de toegang van de organisatie óf zoals bij Nieuwetijdswinkel De Maretak in Breda reserveer je vóóraf een plekje.

 

De toegangsprijzen en consultprijzen & tijden kunnen onderling verschillen.

Voor iriscopie is het vaak erg druk bij mijn kraampje. Het is dan even wachten in de rij. Ik kan (meestal) geen plek voor je reserveren.

Terugblik uitgelicht

Workshop over de Cyclus van de Vrouw & Menopauze

 

Op de gezellige en veilige zolder van Sophia's Tuin zaten we in petit commité met 5 vrouwen. De kruidenthee staat warm op het oude rechaud van mijn oma en daar omheen staan tal van potten met kruiden die allemaal passen bij de vrouw en/of het helpen ontspannen bij overgansperikelen. We hebben gelachten en genoten met de warme kruiken en een traan gelaten bij een gedicht. In een kleinere groep is het fijn om ruimte te hebben voor veel persoonlijke vragen, je voelt je gedragen en geborgd, je bent écht niet alleen. 

 

De workshop komt ieder half jaar weer terug of als je zelf een groep vriendinnen hebt, dan plannen we er eentje in.

 

Het filmpje is ongeknipt en puur natuur. Zo zijn wij op ons best!

Kinderfeestje EHBO kistje maken

 

De keuken stond gezellig vol met potjes, stampers, vijzels en au-bai-marie voor zalfjes maken met bijenwas en kokosolie.

De kinderen zijn anderhalf uur heerlijk bezig geweest met 5 verschillende recepten te maken voor hun houten kistje. Voor de blauwe plekken zalf moesten ze echt aan de slag met malen, vet smelten en goed roeren. Op die manier was er ook tijd voor kleine gesprekjes over hoe vroeger de medicijnen voor onze gezondheid werden gemaakt, waar dan weer leuke vragen uit voortkwamen. 

De een was helemaal fan van lavendel, de ander had nog nooit oerzoet geproefd.

Alle producten zijn biologisch en natuurgeneeskundig verantwoord voor gebruik.

Workshop Lichaamsgericht verzorging

 

Naast zalven maken, kon je ook voetenbadjes uitproberen, wikkels aanleggen, het verschil tussen leem en een papje van gemalen haver op je huid uitproberen. In de hand-out staan veel geneeskrachtige kruiden op orgaan ingedeeld. Op die manier kun je kiezen uit verschillende vetbronnen, met ieder een eigen werking en welke geneeskrachtige werking je daaraan wilt toevoegen. Een leuke middag kennismaken met nieuwe dingen.

En omdat ik een grootmoeder in Nederland én een in Nepal heb, kwamen er ook wat Ayurvedische producten voorbij, zoals zelf ghee maken.

Contactformulier

Naam  
E-mail  
Waar wilt u aan meedoen?  
  
  

Wil jij ook een workshop of lezing inplannen voor vrienden en kennisen óf met collega's? Laat mij weten wat je leuk vindt, dan maken wij er samen een feestje van!